Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми по 159 и има ли такива?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Д.Б. Покажи съобщение
    Не си мислете, че съм някакъв луд фен на скоростта (до сега карах 1.4, 90 к.с.).Не ми е нужна кой знае каква мощност.Като възможности ми допада 1.9, 120 к.с. или 150 к.с., не ми е нужно повече.Бюджетът ми е макс 6000, кажете възможно ли е да намеря нещо свястно за тия пари.
    P.S.:Коментари като "сАполи и сАлзи",колкото и да не ви се вярва, не помагат особено...
    PP.S.:Ако е възможно човекът дето беше писал за 25к годишни доходи да се поясни.
    Ако бюджета е 6000лв. за всичко(покупка,обслужване,ремонти) по-добре недей. Намират се коли за по 4-5хил., но с много компромиси, базови, опоскани, с гадни салони, външни забележки и т.н. Аз не виждам логика в такава покупка. Частите им поевтиняха, но все още не са за всеки джоб. Разгледай обявите, разгледай и частите,данък и застраховка, гуми и прецени дали ще можеш да посрещаш евентуални ремонти.
    Аз също следя за 159, парите ги имам,но ме спира това дали ще мога да я поддържам адекватно, защото парите утре няма да ги имам и тогава е важен дохода. А роб на колата не искам да ставам, примери такива много около мен - части от морги, гуми втора ръка на 7-10г., зареждане за по 10лв. гориво, масло от кауфланд и т.н, е не мерси.
    А колегата е написал 25к годишно доходи, защото явно според него толкова трябват за да можеш да посрещаш всякакви ремонти без да се натоварваш,все пак само за пример предно окачване цялото е 600-700лв, комплекта маховик и съединител стига до почти 2 бона при 2.4, рециклиране турбо 5-700лв. Така казано и аз не съм съгласен, един човек с доход 12к годишно ако колата му е живота ще му стигат, а на някой с 30к със семейство и деца няма да му стигат.
    Относно избора на двигател зависи и за какво ще я ползваш, колко пробег правиш и т.н. Най-евтина за поддръжка и обслужване, както и разход е 1.8мпи, има хора във форума с такива и са доволни, при мен поради няколко причини отпада като вариант иначе въобще нямаше да се чудя.
    Ти си преценяваш и успех с евентуалната покупка.
    Ex ALFA 156 1.8TS
    Now ALFA 159 1.9JTDm
    "How hard can it be?" - Въпрос, който си задавам преди да подхвана нещо.

Comment

• Какво му има на маслото от Кауфланд?
      Дай ми пример за масло, което се продава там и е менте и ще си поделим паричките, на които ще ги осъдя.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Какво му има на маслото от Кауфланд?
        Дай ми пример за масло, което се продава там и е менте и ще си поделим паричките, на които ще ги осъдя.
        Еко, обичаш да се хващаш за една дума в някое изреченив, според мен разбра какво имам на предвид. Ако се хванем за останалите неща, които казах - 7г. премиум гуми съхранявани 6г. правилно примерно може да са по-добри от нови китайски, оригинална част от морга може да е в пъти по-добре от нова с незнаен произход и т.н. За маслото не съм казал менте никъде, с всичките примери имах предвид най-евтино да минеш. Има теми за всичко поотделно, не искам да разводняваме тази.
        Ex ALFA 156 1.8TS
        Now ALFA 159 1.9JTDm
        "How hard can it be?" - Въпрос, който си задавам преди да подхвана нещо.

Comment

• Имаше сравнение е един друг форум на масло от Кауфланд и дори от ЛИДЛ с масла на съответният производител.
          Разликата беше в детайлите и малките букви.

Едното масло си беше марката на производителя, но както беше установено при сравнението липсваше в асортимента на страницата на производителя и масло с точно това означение и наименование не се предлагаше там, а в последствие се оказа, че за 40% по-ниска цена са му спестени някои от добавките на аналогично масло на страницата на производителя.

Същото и с масло предлагано от ЛИДЛ- твърдяха и се кълняха че това е Лики моли, е беше произведено от тях, но с изменени спецификации...

Моето мнение за маслото е като за ножовете- на мен професионален нож за касап не ми е необходим ако шофирам средностатистическа кола с нормална мощност, но такова масло може само да е в полза за такава кола .
          Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Много по-вероятно е, човек да се сдобие с масло менте от онлайн гаражна масларница, отколкото от голяма търговска верига.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• За средностатистическия бързаш човек е така.

Това зависи от акъла на съответният човек.

За един вероятността може да е 99% , а за друг да е 0.00099%.

Аз лично моето го купувам от страница на самият производител, има щампа на самата бутилка (за разлика от бардал например) за дата, час минута на производство и номер.

Има си и холограмен стикер в етикета, както и надпис който се вижда само на УВ лампа.
              Има и от онези квадратните баркодове.

По номера и холограмния стикер или фигурата на баркода може да се провери на страницата на производителя за автентичност.

Отделно при отваряне на бутилката, капачката не може да се върне в първоначално положение.

За всяка следваща покупка получаваш отстъпка до 10% ако въведеш и регистрираш номера на закупената бутилка.

Докато го има този производител ще купувам от него.

Comment

• Първоначално публикувано от Verm1n Покажи съобщение
                Ако бюджета е 6000лв. за всичко(покупка,обслужване,ремонти) по-добре недей. Намират се коли за по 4-5хил., но с много компромиси, базови, опоскани, с гадни салони, външни забележки и т.н. Аз не виждам логика в такава покупка. Частите им поевтиняха, но все още не са за всеки джоб. Разгледай обявите, разгледай и частите,данък и застраховка, гуми и прецени дали ще можеш да посрещаш евентуални ремонти.
                Аз също следя за 159, парите ги имам,но ме спира това дали ще мога да я поддържам адекватно, защото парите утре няма да ги имам и тогава е важен дохода. А роб на колата не искам да ставам, примери такива много около мен - части от морги, гуми втора ръка на 7-10г., зареждане за по 10лв. гориво, масло от кауфланд и т.н, е не мерси.
                А колегата е написал 25к годишно доходи, защото явно според него толкова трябват за да можеш да посрещаш всякакви ремонти без да се натоварваш,все пак само за пример предно окачване цялото е 600-700лв, комплекта маховик и съединител стига до почти 2 бона при 2.4, рециклиране турбо 5-700лв. Така казано и аз не съм съгласен, един човек с доход 12к годишно ако колата му е живота ще му стигат, а на някой с 30к със семейство и деца няма да му стигат.
                Относно избора на двигател зависи и за какво ще я ползваш, колко пробег правиш и т.н. Най-евтина за поддръжка и обслужване, както и разход е 1.8мпи, има хора във форума с такива и са доволни, при мен поради няколко причини отпада като вариант иначе въобще нямаше да се чудя.
                Общо взето си покрил нещата,колега.
                (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

• Относно маслата (и не само) в големите търговски вериги.
                  Нещата които се продават на промоция 99,9% са боклук, защото по договор са длъжни да им правят промоции на няколко месеца и понеже няма как да се продаде нещо себестойноста му, се спестяват някой продукти в направата на изделието. Това е търговски трик с който ги задължават ако искат да им продават стоката във веригата. И понеже това са огромни вериги, производителите се хващат на въдицата. Ако бяха ОК, тогава всички от моторните спортове щяха да пазарят от въпросните вериги, щото си е далавера да купиш нещо на половин цена.
                  Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                  Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                  Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Не говорим за промоции а за цените на нормалната стока. Изглежда не сте гледали скоро цените по големите вериги магазини.

За Кауфланд в момента не мога да намеря цени, но съм сигурен, че цените на маслата не се различават съществено от тези другаде.

Същото е в Практикер, Бриколаж и пр.

https://www.praktiker.bg/en/Motor-oi...RT-C3/p/485488

https://autokazakov.bg/castrol-magna...prod10680.html

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Практикера от 2-3 години е Бай Ганьовска собственост.

Ето конкурентна цена от 17 паунда за 4 литра:

https://www.halfords.com/webapp/wcs/...&storeId=10001

Продават го 17 паунда с печалба намалено, а на редовна цена го пробутват 90 лева в Бг или 35 паунда в Англия...

А и не разбирам защо трябва да плащам 90 лева за 4 литра за масло полусинтетика извлечена от петрол или дериват на петрола чрез хидрокракинг технология като април за 121.60 лева с доставката от Германия купих 7 литра пълна синтетика 4-та група масло със 80 съдържание полиалфаолефини специално създадено за турбо мотори.

Магнатека посредствено масло с температура на възпламеняване 207 градуса...

Това казва повече от необходимото ...
                      Attached Files
                      Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 22:10.

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Не говорим за промоции а за цените на нормалната стока. Изглежда не сте гледали скоро цените по големите вериги магазини.

За Кауфланд в момента не мога да намеря цени, но съм сигурен, че цените на маслата не се различават съществено от тези другаде.

Същото е в Практикер, Бриколаж и пр.

https://www.praktiker.bg/en/Motor-oi...RT-C3/p/485488

https://autokazakov.bg/castrol-magna...prod10680.html
                        В кауфланда са едни от най-скъпите масла.
                        Тва в практикера и то ми се вижда скъпо.

Аз пазарувам от maxcar.bg, масло за 4 коли, от доста години, не мисля че е било "менте" . Т.е. нямаме оплаквания.

https://maxcar.bg/avtomobilni-masla/...ec-5w-30-a5-4l
                        Къде са 59 лева, къде са 90...

Ако някой държи на големи вериги - от време на време в метро пускат промоции - кастрол 10в40 , 5 литра, съм взимал по 50 лева няколко пъти.
                        156 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от Verm1n Покажи съобщение
                          6000 е лимита ми за автомобил, в него не включвам ремонт,обслужване и т.н.
                          Знаете ли нещо за тая красавица, някой пробвал ли я е
                          https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cg...4&slink=9932hk

Comment

• Тва дано да е само втория протрит волан на тая щайга, а не третия или четвъртия
                            Друго видимо на пръв поглед - екстри няма никакви и мотора е мъртвец.
                            Единственото хубаво е, че има два ключа и никога не е гълтала вихрови клапи, щото няма такива.

За тоя бюджет си вземи 156ца. Ще я стегнеш и ще стане като нова.
                            156 2.0TS

Comment

• Някой ако се интересува, може да погледне тази в Боми ауто за 5 500 лв. обявена. Според ми си струва да се види, в определения бюджет е и вероятно ще смъкнат поне до 5 000 лв.
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
                              ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

• Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщение
                                Някой ако се интересува, може да погледне тази в Боми ауто за 5 500 лв. обявена. Според ми си струва да се види, в определения бюджет е и вероятно ще смъкнат поне до 5 000 лв.
                                Тази случайно я видях, но вътре смърдеше отвратително и беше толкова базова, че даже не си направих труда да я разгледам повече.
                                Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                                ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                                ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Working...
                                X